Echipa "Top Gear", atacată cu pietre în Argentina

136
Echipa

Articole recomandate

Vedetele emisiunii "Top Gear" și membrii echipei de filmare și-au părăsit mașinile pe marginea unui drum din Argentina, după ce au fost atacați cu pietre de localnici furioși din cauza numărului de înmatriculare al unuia din autoturismele acestora, care ar fi făcut referire la Insulele Falkland.
Potrivit theguardian.com, atacul a dus la părăsirea de către echipa de filmare a emisiunii britanice "Top Gear" a teritoriului Argentinei și a avut loc după ce s-a aflat că mașina pe care Jeremy Clarkson o conducea avea un număr de înmatriculare care, aparent, era o referință la războiul pentru Insulele Falkland dintre Marea Britanie și Argentina, scrie Mediafax.ro.
Autoturismul condus de Clarkson, un Porsche cu numărul de înamtriculare H982 FKL, despre care se spune că ar fi o referință la războiul din 1982 privind Insulele Falkland, se numără printre autovehiculele abandonate.
Reprezentanții radiodifuzorului public britanic (BBC), care difuzează celebra emisiune "Top Gear", au negat orice aluzie intenționată, spunând că mașina a fost cumpărată de un membru al echipei de producție, iar faptul că numărul poate fi considerat o referință ofensatoare este pur și simplu o coincidență.
Potrivit relatărilor din media din Argentina, mai mulți veterani de război, care au luptat împotriva Marii Britanii în 1982, au protestat în fața hotelului unde era cazată echipa de filmare a "Top Gear". Totodată, un politician local a declarat că britanicii au fost escortați deja către aeroport.
Juan Manuel Romano, oficial al localității Ushuaia, din provincia sudică argentiniană Tierra del Fuego, a spus că echipa și vedetele emisiunii britanice "au luat decizia de a pleca" din Argentina.
Scandalul din Argentina vine după mai multe controverse legate de emisiunea prezentată de Jeremy Clarkson.
Acesta a primit un "avertisment final" din partea șefilor BBC, în urmă cu câteva luni, după publicarea unui fragment nedifuzat dintr-o filmare pentru "Top Gear", în care Clarkson părea să folosească un cuvânt cu conotație rasistă. Clarkson a negat însă că ar fi rostit respectivul cuvânt.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3905 secunde