Epuizarea profesională afectează sănătatea inimii

155
Epuizarea profesională afectează sănătatea inimii - epuizareaprofesionala-1363699007.jpg
Sindromul de epuizare profesională se manifestă prin oboseală într-un stadiu avansat, cauzat de sarcinile numeroase și efortul depus la serviciu. Cercetătorii din Israel au descoperit că sindromul epuizării profesionale poate fi un factor major de risc pentru sănătatea inimii.

Din cercetările oamenilor de știință, reiese că epuizarea intelectului nu dăunează doar sănătății mintale, ci are grave consecințe și la nivelul sănătății cardiace.

Studiul recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, publicat în revista Medicina Psihosomatică, arată o legătură între apariția bolilor coronariene și sindromul epuizării profesionale.

Rezultatele sunt bazate pe studiul făcut pe 8.838 de angajați, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 67 de ani.

Participanții la studiu au fost supuși mai multor teste de sănătate, iar rezultatele analizelor au fost urmărite timp de peste trei ani de către experții israelieni.

La finalul cercetării, oameni de știință au descoperit că sindromul de epuizare profesională poate crește cu până la 40% riscul de a dezvolta boli coronariene.

Pentru concluzii, s-au luat în considerare și alți factori de risc, cum sunt fumatul, vârsta și factorul ereditar.

Cercetătorii recomandă ca descoperirea făcută să nu-i sperie pe angajați, dimpotrivă să fie mai motivați să ia măsuri pentru a preveni epuizarea fizică și psihică de la locul de muncă.

(Sursa: www.clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2617 secunde