Festival turcesc la Pavilionul Expozițional din Mamaia
795
Articole de la același autor
Expoziție de figuri de ceară, la VIVO! Constanța
17 Iulie 2018
Dobrogea cu aromă de cafea
18 Iulie 2018
Iubitorii de artă, preparate orientale, obiceiuri și meșteșuguri otomane vor avea ocazia în acest week-end să-și ostoiască toate poftele de bunătăți turcești. Parcarea laterală a Pavilionul Expozițional găzduiește începând de mâine, Anatolian Food Festival sau Festivalul Turcesc după cum a fost denumit în anii anteriori.
În perioada 27-29, Anatolian Food Festival se va desfășura între orele 10.00 și 22.00 și va aduce în centrul atenției atât meșteșugurile, dansurile și cântecele Anatoliei, cât și renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziție culinară care cuprinde în jur de 40 de standuri cu bunătăți de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gözleme, kebab, baklava, rahat turcesc, kadaif.
Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul Hurrem și limonada otomană vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.
Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiționale, și o serie de ateliere de creație artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitați să învețe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna. Pentru copii, evenimentul promite activități distractive și creative: face-painting, ebru, spectacole și concerte pentru copii.
Programul artistic al festivalului cuprinde concerte susținute de formații locale de muzică vocal-instrumentală, spectacole de dans tradițional, dar și dansul dervișului rotitor preluat din sufism. Anatolian Food Festival este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Conceptul festivalului are la bază trei principii: să consolideze prietenia româno-turcă, să deschidă drumul spre un dialog intercultural și să creeze punți de legătură între cetățenii celor două țări.
Intrarea la eveniment este liberă.
În perioada 27-29, Anatolian Food Festival se va desfășura între orele 10.00 și 22.00 și va aduce în centrul atenției atât meșteșugurile, dansurile și cântecele Anatoliei, cât și renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziție culinară care cuprinde în jur de 40 de standuri cu bunătăți de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gözleme, kebab, baklava, rahat turcesc, kadaif.
Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul Hurrem și limonada otomană vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.
Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiționale, și o serie de ateliere de creație artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitați să învețe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna. Pentru copii, evenimentul promite activități distractive și creative: face-painting, ebru, spectacole și concerte pentru copii.
Programul artistic al festivalului cuprinde concerte susținute de formații locale de muzică vocal-instrumentală, spectacole de dans tradițional, dar și dansul dervișului rotitor preluat din sufism. Anatolian Food Festival este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Conceptul festivalului are la bază trei principii: să consolideze prietenia româno-turcă, să deschidă drumul spre un dialog intercultural și să creeze punți de legătură între cetățenii celor două țări.
Intrarea la eveniment este liberă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!