Mâine, tot la Teatrul Soveja

Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2009

801
Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2009 - bc385735bef9ffc1374561fa59c09f1c.jpg
Teatrul de Vară Soveja găzduiește, în perioada 27-30 august, Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2009, în cadrul căruia vor concura inter-preți de muzică populară, selectați prin campania națională intitulată "Folclorul la mare... căutare".
Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: Soliști vocali și Soliști instrumentiști, reunind 30 de participanți din diferite zone etnografice ale țării. Dobrogea va fi reprezentată de Sofica Adriana Georgiana și Brutaru Marius Cristian.
Organizatorul – Consiliul Județean Constanța – anunță că Principalele criterii de jurizare sunt calitatea vocii și a interpretării, autenticitatea și valoarea artistică a pieselor, ținuta scenică, dar și frumusețea și autenticitatea costumului popular purtat de interpret.
La fiecare secțiune se vor acorda: premiul I în valoare de 1.500 euro, premiul II în valoare de 1.000 euro și premiul III în valoare de 500 euro.
Trofeul Festivalului se va acorda celui mai bun concurent, indiferent de secția la care va participa.
Prețul unui bilet pentru Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc este de 20 lei, putând fi achiziționat de la Teatrul de Vară Soveja.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 August 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.6656 secunde