Florența, cea mai accesibilă destinație de vacanță pentru constănțeni

936
Florența, cea mai accesibilă destinație de vacanță pentru constănțeni - firenze-1331310043.jpg

Dacă și tu te numeri printre cei care vor să se bucure de "la dolce vita" în cel mai pur stil italienesc, atunci Florența este orașul pentru tine. Aici poți găsi de toate: magazine de lux ale marilor case de modă, cele mai renumite vinuri și hoteluri în care te poți pur și simplu relaxa și bucura de viață.

Paradisul gurmanzilor
Este cel mai popular oraș al Toscanei și puține orașe din lume pot concura cu frumusețea sa. Dealu-rile însorite ale Toscanei sunt locul din care provin unele dintre cele mai renumite vinuri din lume, iar italienii din regiunea Florența au o istorie de opt secole în arta vinului.
Agențiile de specialitate din Florența oferă un tur privat al celei mai renumite regiuni a lor, Chianti, un mozaic alcătuit din păduri, vii, castele și vile de o frumusețe deosebită. Un astfel de tur privat te ajunge la agențiile florentine cam 80 de euro de persoană.
Pe lângă vinurile deosebite, bucătăria florentină este considerată una dintre cele mai rafinate ale lumii. Cât timp stai în Florența te poți iniția în secretele bucătăriei italienești: bucătari de prestigiu te pot învăța secretele lor în cadrul unui curs intensiv de cinci ore, la finalul căruia te poți bucura de bucatele preparate de tine, iar totul te ajunge la 60 de euro.

Paradisul palatelor
Florența este orașul palatelor și al catedralelor, așa că iubitorii de frumos au ce vizita.
Palazzo Vechio, cea mai importantă clădire din Florența, a fost construită în anii 1300, iar mult timp a fost reședința familiei De Medici. În 1549, Cosimo de Medici a stabilit noua reședință la Palatul Pitti, a doua clădire în topul celor mai importante locuri de vizitat dacă ajungi în Toscana.
De asemenea, în Florența se pot vizita și Galeria Uffizi, care găzduiește lucrări ale marelui Leonardo da Vinci, Muzeul Național "Il Bar-gello", unde sunt expuse lucrări ale lui Brunelleschi, Michelangelo și Cellini și Muzeul San Marco, unde se poate admira renumita capodoperă "Pieta" a lui Michelangelo.

Tarife pentru orice buzunar
În funcție de bugetul de care dispui, există hoteluri în Florența pentru fiecare buzunar.
Astfel, pentru o seară într-un hotel de o stea, plătești doar 30 de euro, preț în care ai inclus și micul dejun, iar pentru un hotel de două stele și aceleași servicii plătești 37 de euro.
Cei care își doresc să fie tratați regește trebuie să scoată din buzunar în jur de 98 de euro pentru un hotel de cinci stele, în timp ce persoanele care dispun de un buget generos pot alege să își petreacă vacanța la Hotel Savoy din Florența, unde un loc într-o cameră dublă, cu mic dejun inclus, room service asigurat și acces la facilitățile hotelului(spa, sală de fitness, bar și restaurant) costă 166 de euro pe noapte.

Avionul costă între 25 și 50 de euro
Și la biletele de avion există prețuri pentru fiecare buzunar. "Pentru Pisa, plecările din Constanța sunt în fiecare miercuri și duminică, iar din Pisa se poate ajunge foarte ușor în Florența, atât cu trenul cât și cu microbuzul, în maxim o oră și jumătate", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Iancu, agent de ticketing. Prețul unui bilet de avion costă între 25 și 50 de euro, iar deplasarea până la Florența în jur de 15 euro dus-întors.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4818 secunde