Rețete pentru pici
Găluște cu prune
Aveți nevoie de un kilogram de cartofi roșii, două ouă, pesmet, griș, două linguri cu făină albă, jumătate de linguriță cu sare, coaja unei jumătăți de lămâie răzuită și prune uscate.
Mod de preparare: fierbeți cartofii cu coajă; îi pasați apoi sau puteți chiar să-i dați prin mașina de tocat carne. Adăugați restul ingredientelor și omogenizați aluatul. Separat, pregătiți prunele, de preferință cât mai mici.
Într-o tigaie încinsă puneți două linguri de ulei, un sfert de kilogram de pesmet alb, pe care îl lăsați în tigaie până se aurește. Trageți apoi deoparte și adăugați 200 g de zahăr aromat și un pliculeț de zahăr vanilat. Opțional, puteți adăuga și o linguriță cu pudră de scorțișoară.
Pregătiți apoi găluștele, puneți o prună în mijloc și puneți-le la fiert. După ce le scoateți, treceți-le prin compoziția cu pesmet și zahăr.
Mod de preparare: fierbeți cartofii cu coajă; îi pasați apoi sau puteți chiar să-i dați prin mașina de tocat carne. Adăugați restul ingredientelor și omogenizați aluatul. Separat, pregătiți prunele, de preferință cât mai mici.
Într-o tigaie încinsă puneți două linguri de ulei, un sfert de kilogram de pesmet alb, pe care îl lăsați în tigaie până se aurește. Trageți apoi deoparte și adăugați 200 g de zahăr aromat și un pliculeț de zahăr vanilat. Opțional, puteți adăuga și o linguriță cu pudră de scorțișoară.
Pregătiți apoi găluștele, puneți o prună în mijloc și puneți-le la fiert. După ce le scoateți, treceți-le prin compoziția cu pesmet și zahăr.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Sâmbătă, 16 Aprilie 2011