Google a intrat pe tărâmul socializării… din nou!

399
Google a intrat pe tărâmul socializării… din nou! - 51f887a188fe1685b01df389d918530d.jpg
Google a lansat un nou serviciu care aduce la un loc atât Gmail și Picasa, cât și Twitter și Flickr- Google Buzz. Noul serviciu este integrat în Gmail și oferă un mod inedit de a începe conversații cu prietenii tăi în legătură cu lucrurile interesante pe care găsești pe internet.
Site-ul aruncă compania Google în competiția împotriva rețelelor rivale precum Facebook, care a atins un număr impresionant de aproape 400 milioane de utilizatori de la lansarea sa din 2004. Buzz va încerca să valorifice numărul de utilizatori ai serviciului Gmail, care în prezent se ridică la 170 milioane de oameni.
Buzz conține o mulțime de funcții inte resante, în special pentru utilizatorii mobili. Utilizatorii pot posta actualizări publice sau private - cunoscute ca buzz-uri - și pot împărți conținutul de pe alte site-uri precum Twitter, YouTube, Flickr și Picassa. Mesajele - scoase în evidenta cu un simbol Buzz - sunt încorporate direct în inbox-ul Gmail al utilizatorului. Actualizările sunt adăugate automat în pagina de profil.
Site-ul mai include elemente Twitter, precum și posibilitatea de a urmări oamenii care actualizează constant conținutul serviciului și funcții ce apar în Facebook, precum capacitatea de a "lăuda" un conținut. De asemenea, compania a integrat serviciul și pe platformele sale mobile.
Serviciul o sa apară în Gmail și va putea fi integrat în Google Apps.
Nu este prima dată când Google a încercat să lanseze o rețea socială. În 2004, aceasta a lansat Orkut. Totuși, deși a devenit mare în țări precum Brazilia și India, a fost umbrit de site-uri precum Facebook.
De asemenea, recent, compania a lansat Google Wave, un instrument ce combina e-mail-ul, mesageria instant și posibilități de colaborare pe documente în timp real.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 Iulie 2009
Stire din Diverse : Atac la Microsoft
Pagina a fost generata in 1.9153 secunde