Grădina trebuie protejată pe timpul iernii

198
Grădina trebuie protejată pe timpul iernii - gradinaiarna-1357748588.jpg
În general, protejarea grădinii pe timpul iernii se face încă de la prima zăpadă. Numeroase plante trebuie protejate împotriva frigului: acordați prioritate arborilor, arbuștilor, tufișurilor și tufelor de trandafiri care se află în calea zăpezii aruncate cu lopata la deszăpezit. 


Sarea folosită pentru înlăturarea gheții de la intrare și de pe cărări este foarte dăunătoare pentru plante, în special pentru peluza, care, sub acțiunea ei, se îngălbenește și se usucă. Cel mai bine e să instalați, de jur împrejurul terenului dumneavoastră, pe peluză și pe plante, în apropierea locurilor de deszăpezire, prelate geotextile cu marginea plastifiată.

Trebuie protejată și partea inferioară a trunchiurilor arborilor, scoarța, care devine iarna hrana preferată a rozătoarelor. Există vopsele cu rol protector pe timpul iernii ce conțin substanțe care țin departe aceste mici mamifere.

Instalați parazăpezi acolo unde este necesar, mai ales în jurul tufișurilor. Deasupra lor vor fi puse prelate geotextile sau țesături din iută.

Tăiați benzi în spirală , cu o lățime de 2-3 cm, pentru a obține o coardă foarte rezistentă cu care să legați arbuștii iarna; astfel, îi veți proteja de greutatea zăpezii.

Nu înlăturați prea devreme sistemele de protecție din timpul iernii. Trebuie așteptat să dispară orice risc de furtună, îngheț, polei.

Nu este bine să cădeți nici în extrema cealaltă, adică să le mențineți prea mult, pentru că riscă să supraîncălzească plantele. Cel mai bine este să le înlăturați într-o zi ploioasă, pentru a nu le expune vegetalele, de la început, razelor puternice ale soarelui.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi televizorul din cameră
Pagina a fost generata in 1.3424 secunde