Grădina Zoologică București - tarife, program de vizitare

20669
2
Grădina Zoologică București - tarife, program de vizitare - gradinazoologica-1371832035.jpg
Grădina Zoologică București a luat ființă în anul 1955 sub forma unui serviciu al Secțiunii Gospodăriei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei. La acea dată, mici efective de animale erau răspândite în parcurile Cișmigiu, Carol I, Herăstrău și în Pădurea Băneasa.

Între anii 1955-1959 are loc o concentrare progresivă a animalelor în cadrul Colțului Zoologic Băneasa, unde la 1 Mai 1959 s-a deschis primul sezon de vizitare.

Începând din 1962, titulatura instituției a devenit Grădina Zoologică București și în același an, a fost inclusă în Anuarul Internațional al Grădinilor Zoologice (International Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra).

Grădina zoologică, având suprafața totală de 5,85 ha, este un așezământ pu-blic care întreține și expune colecții de animale vii, sălbatice, indigene și exotice, în vederea realizării a două principale deziderate: conservarea faunei (având prioritate speciile amenințate cu dispariția) și instruirea, educarea și recreerea publicului vizitator. Program de vizitare: zlnic 9 -17. Tarife de acces: copii , 6,50 lei, adulti - 13 lei. Reguli de vizitare: nu dați hrană animalelor; nu faceți gă-lăgie, nu vă urcați pe balustrade, păstrați curățenia.

(Sursa: Zoo București)

Comentează știrea

malinaT
12 aprilie 2014
Recomand gradina zoo!

Buna seara! Am vizitat, cu un grup de 25 de elevi de liceu, gradina zoo. Citisem inainte tot felul de pareri negative, asa ca am plecat acolo cu inima cam stransa. Surpriza! Va recomand din tot sufletul sa mergeti , animalele arata bine ( ma rog, acum sa nu aveti pretentia sa va si rada, sunt totusi inchise) sunt ingrijite bine, spatiile sunt curate, pretul este derizoriu ( 6,5 ron pt elevi ) , exista o mare varietate de exponate ( lei, ursi, tigri, camile, maimute, pasari exotice etc- chiar daca nu mai e elefantul). In concluzie, este un loc unde puteti sa evadati din nebunia orasului. Bravo, zoo!

Vrancea Simona
24 februarie 2015
Vizitati zoo baneasa!

Si eu recomand gradina zoo din bucuresti; puteti sa faceti un bine animalelor si in acelasi timp sa petreceti cateva ore in natura atunci vizitati gradina zoologica. Puteti vedea mai multe detalii aici http://www.destinatii.info/gradina-zoologica-bucuresti/ cu privire la toate speciile de animale care se afla in zoo baneasa.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6329 secunde