Grup mafiot format exclusiv din cetățeni români, destructurat în Italia

148
Grup mafiot format exclusiv din cetățeni români,  destructurat în Italia - poliziadavantiambasciatausa-1371895917.jpg

Articole recomandate

Un număr de 17 români acuzați de infracțiuni specifice unei asocieri de tip mafiot, din punctul de vedere al legislației italiene, au fost reținuți în Italia cu sprijinul atașatului român pe probleme de afaceri interne, comisarul șef Marian Mândroc, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scrie rtv.net.




Surse din MAI au declarat că este pentru prima dată când în Italia este destructurat un grup mafiot format exclusiv din cetățeni români. Deși afacerile lor nu aveau nicio legătură cu grupările autohtone Cosa Nostra, N'Dranghetta sau Mafia din Sicilia, românii erau organizați conform principalelor criterii de funcționare și ierarhizare folosite de organizațiile mafiote italiene.


Operațiunea de anihilare a grupului mafiot a purtat numele de cod "Brigada" și a fost declanșată după ce suspecții au fost monitorizați încă din 2011. Grupul infracțional este cercetat pentru fapte de tentativă de omor, vătămare corporală gravă, lipsire de libertate, trafic de droguri de mare risc, proxenetism, taxe de protecție și cămătărie, completează sursa amintită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.5542 secunde