Importanța culorilor în modă

107

Articole recomandate

Culorile hainelor pe care le purtăm sunt cele care atrag în primul rând atenția asupra noastră. Alegerile pe care le facem în materie de culori spun foarte multe despre noi și despre personalitatea noastră. 

Înainte de a deschide un subiect de discuție, persoanele din jurul nostru vor răspunde mai întâi mesajului pe care îl transmite vestimentația pe care am ales-o. Culorile pot avea un impact foarte mare asupra emoțiilor noastre și asupra celor din jur. Zilnic, suntem influențați de culori, fie că realizăm sau nu acest lucru.

În general, atunci când avem o stare nu tocmai plăcută, alegem să purtăm culori precum gri sau maro, iar atunci când suntem fericite și mulțumite, avem tendința să purtăm haine viu colorate care ne dau încredere în noi.

Alte aspecte foarte importante ce trebuie luate în considerare atunci când alegem culorile pe care le purtăm sunt: ocazia, anotimpul, locația, vârsta, dar și culoarea pielii și a părului.

Deschide șifonierul și privește atent! Care este culoarea dominantă din garderoba ta? Ai haine foarte colorate sau mergi doar pe câteva nuanțe? Știind toate acestea, gândește-te dacă hainele din șifonierul tău te reprezintă și au culorile care îți plac. Acum, dacă nu ești foarte mulțumită de ceea ce descoperi, nu te gândi că este timpul pentru o ședință de shopping. Câteodată, combinațiile de culori pot crea exact efectul de care ai nevoie.

De exemplu, o jachetă roșie purtată cu o cămașă albă la birou redă un aer de încredere și putere, însă aceeași jachetă roșie purtată cu o bluză tot roșie și decoltată nu este deloc recomandată pentru o ținută office.

Mai mult, îți recomandăm să porți culori care se potrivesc foarte bine cu pielea și părul tău. De exemplu, nu trebuie să porți culori care redau încredere sau creativitate dacă acestea te fac să pari palidă. Culorile potrivite sunt cele care ne ajută să mascăm ridurile, ne fac pielea să strălucească și ne ajută să părem mai fericite și mai încrezătoare.

XXX

În concluzie, alegerea culorii vestimentației pe care o purtăm poate spune foarte multe despre noi. Combinarea culorilor și alegerea acelor culori care ne pun în valoare stilul și frumusețea ne pot ajuta să ne schimbăm radical look-ul și să câștigăm încredere în noi.

(Sursa: www.petocuri.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Totul despre fondul de ten
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Pantofii toamnei 2013
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cele mai dăunătoare obiceiuri zilnice
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Fă-ți o familie până în 35 de ani!
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Noi zone erogene, pentru  a alunga rutina
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai o locuință fresh
Pagina a fost generata in 2.7863 secunde