Înfrățire româno - turcă în domeniul educațional, la Medgidia

405
Înfrățire româno - turcă în domeniul educațional, la Medgidia - 64fdc1ccef34439fd0abe59a5fae6869.jpg
Săptămâna trecută, s-a aflat în județul Constanța o delegație din Turcia, formată din cadre didactice de la Liceul de meserii "Mehmet Uzel Rüstü" din localitatea Çorlu.
Vizita oaspeților turci s-a încadrat în proiectul demarat în mai, anul acesta, când a fost semnat și acordul de înfrățire între instituția din Turcia și Colegiul "Mircea cel Bătrân" din Constanța. Inițiatorii înfrățirii au fost Șachir Bunian, vicepre-ședintele comisiei de învățământ din cadrul filialei Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, și Adrian Topor, președintele Asociației de părinți din cadrul colegiului constănțean.
Despre acest proiect, directorul Liceului de meserii "Mehmet Uzel Rüstü" din Çorlu, Caner Baysal, a declarat: "Eu sunt fericit dacă aceste prietenii și colaborări culturale se vor dezvolta și diversifica deoarece relațiile interculturale reale sunt cele capabile să asigure punțile de legătură între oameni".
În cadrul vizitei de săptămâna trecută din județul Constanța, oaspeții din Turcia au poposit și la sediul UDTTMR din Medgidia, acolo unde au avut o întâlnire cu președintele filialei, Erol Murad, dar și cu președintele comisiei de învățământ, profesor Ekrem Gafar. Cadrele didactice din Çorlu au vizitat și Colegiul Național "K. Atatürk" și Colegiul tehnic "N. Titulescu" din Medgidia. După vizita la colegiul tehnic, ospeții împreună cu conducerea instituției de învățământ din Medgidia au decis să demareze o colaborare între cele două instituții cu același profil. Scrisoarea de intenție în vederea înfrățirii a fost înaintată deja către liceul din Turcia. Semnarea acordului de înfrățirea dintre cele două licee va avea loc în Çorlu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Stire din Diverse : Pui cu orez si legume
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Stire din Diverse : Suzeta poate afecta vorbirea bebelușilor
Pagina a fost generata in 1.5509 secunde