Aeromania 2009, un spectacol excepțional realizat de cei mai buni piloți ai lumii

Inimi "desenate" pe cer

905
Inimi
Plaja "Laguna" din Mangalia a răsunat, la sfârșitul săptămânii trecute, de zgomotul motoarelor avioanelor puternice, turate la maximum, și de ovațiile celor peste 20.000 de oameni care au aplaudat evoluțiile extraordinare ale piloților acrobați.

Spectacolul aviatic al ediției cu numărul patru al Aeromaniei a avut succes deplin, show-ul fiind asigurat de cei mai buni piloți români și străini, într-un cadru care le-a permis libertatea de a propune un program demonstrativ potrivit aeronavelor și abilităților lor de a pilota.
Vedeta de anul acesta a fost, din nou, multiplul campion mondial și recordman lituanian Jurgis Kairys. El și-a asigurat locul de favorit al publicului cu ajutorul avionului pe care l-a proiectat singur, numit Juka. Punctul său forte este acrobația freestyle, care i-a permis să exploreze noi posibilități de zbor, ce pun la încercare de fiecare dată rezistența lui și a aeronavei. Kairys a executat noi manevre aviatice, precum Roata lui Kairys și Micul Loop.
Alături de pilotul lituanian, a fost prezent, și de data aceasta, Veres Zoltan, cel care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de tonouri efectuate succesiv. Figura favorită a spor-tivului maghiar este trecerea pe sub pod, dar, cum pe plaja din Mangalia nu a avut posibilitatea de a arăta acest număr deosebit, a făcut alte demonstrații aviatice complicate de viteza foarte mare dezvoltată de aeronava sa.
Zborul demonstrativ al iacarilor Acrobați a stârnit entuziasmul publicului de pe plaja din Mangalia. Au "desenat" o inimă pe cer, iar în încheierea programului, au asigurat un moment de acrobație cu totul deosebit, alături de Jurgis Kairys, în conformitate cu un program propus de acesta și intitulat Air Bandits.
În afara demonstrațiilor aviatice oferite de aceștia, spectatorii de pe plaja "Laguna" au mai urmărit o paradă a aeronavelor Regional Air Services, lansări de parașutiști - coordonate de campionii Adrian și Cristina Constandache - și o demonstrație de zbor cu parapanta. "Este un show foarte apreciat de tânăra generație și nu numai. Simți efectiv cum crește nivelul adrenalinei, deși ești la sol, în siguranță. Nu pot decât să-mi închipui ce simt piloții acolo sus, în timp ce efectuează mișcări tot mai periculoase! Sporturile extreme câștigă tot mai mulți admiratori și practicanți, astfel încât și noi trebuie să le tratăm cu atenție și să determinăm organizarea unor evenimente specifice în sudul litoralului. De altfel, Primăria Municipiului Mangalia a organizat mai multe astfel de evenimente care se înscriu în categoria sporturilor extreme: regate de yachting, campionatul de mașini tunate și vor urma și altele", a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6893 secunde