Concurs Intel, la un pas de a fi dată în judecată de UE

220

Articole de la același autor

Autoritatea pe probleme de concurență a Uniunii Europene plănuiește să atace în instanță compania Intel pentru practicile sale de comercializare și distribuție, urmând să publice o decizie oficială în această vară, potrivit Financial Times Deutschland, informează Reuters.
Conform Financial Times Deutschland, care citează surse de la Bruxelles, comisarul pe probleme de concurență, Neelie Kroes, a decis să atace în justiție Intel, după ce departamentul său a strâns o serie de dovezi în mai mulți ani de investigații. Uniunea Europeană va opri Intel din comercializarea microprocesoarelor sale la preț redus pe piața de PC-uri, potrivit ziarului.
AMD, compania rivală, a acuzat de mai multe ori Intel de practici neloiale, care au ajutat grupul să-și mențină prima poziție pe piața PC-urilor. Patru din cinci PC-uri la nivel mondial folosesc procesoare Intel.
Uniunea Europeană a amendat de curând Microsoft cu 899 milioane euro (1,4 miliarde dolari) din cauza unor practici anti-trust. Comisia Europeană folosește un sistem complex de reguli pentru a calcula amenzile anti-trust, ce reprezintă teoretic 10% din vânzările anuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7648 secunde