Intel lansează cel mai sigur procesor pentru centrele de date

189
Intel lansează cel mai sigur procesor pentru centrele de date - c4c098da87a0479321cb01b53c16139c.jpg
Intel Corporation a lansat marți noua serie de procesoare Intel Xeon 5600, caracterizată de o securitate fără precedent, performanță sporită și consum limitat de energie, anunță Agora.ro. Noile procesoare oferă două noi caracteristici de securitate, Intel Advanced Encryption Standard (AES) și Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT), care permit o criptare și o decriptare mai rapidă pentru virtualizare și tranzacții mai sigure, oferind centrelor de date o fundație solidă pentru securitatea "cloud".
Acestea sunt și primele chip-uri pentru servere și stații de lucru bazate pe noul proces revoluționar pe 32 nanometri (nm), care utilizează a doua generație Intel de tranzistori cu poartă de metal și constantă dielectrică ridicată, pentru a mări viteza și a diminua consumul de energie. Noile procesoare din seria Intel Xeon 5600 suportă până la șase nuclee pe fiecare procesor și oferă un nivel de performanță cu până la 60% mai mare comparativ cu procesoarele din seria Intel Xeon 5500 pe 45 nm. În plus, centrele de date pot să înlocuiască 15 servere single-core cu unul singur și să obțină astfel un profit din investiție după doar cinci luni.
Centrele de date vor beneficia și de performanțele sporite în materie de consum energetic ale seriei de procesoare Intel Xeon 5600. Un server cu două socket-uri ce folosește noul procesor Intel Xeon low-voltage L5640 poate oferi aceeași performanță ca un server ce folosește ca procesor vârful de gamă al seriei anterioare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Martie 2010
Stire din Diverse : Zboară, puiule, zboară!
Pagina a fost generata in 2.2045 secunde