Internauți de la patru ani

242
Internauți de la patru ani - 087b347ecf334cbc2af919087dc555d7.jpg
Potrivit unui studiu al Biroului de Informare al Consiliului Europei la București, vârsta la care copiii încep să navigheze pe internet a scăzut simțitor în ultima perioadă, media de vârstă a celor mai tineri utilizatori ajungând de la 8-10 ani la 4-5 ani.
Studiul mai arată că jumătate dintre copiii care intră pe internet dezvăluie date personale, iar 20% dintre ei au căzut deja victime hărțuirilor și amenin-țărilor online. De asemenea, aproximativ 10% dintre adolescenții care obișnuiesc să-și petreacă timpul pe internet au acceptat până acum să se întâlnească cu persoane străine cu care au intrat în legătură în spațiul virtual.
Conform unui alt studiu privind utilizarea internetului în România de către copii și adulți, inițiat de "Salvați Copiii" în septembrie 2009, 70% dintre adolescenți și 54% dintre copii folosesc zilnic internetul, un copil petrecând, în medie, trei ore pe zi online. Psihologii și autoritățile avertizează asupra pericolului pe care accesul necontrolat la internet îl poate reprezenta pentru copii, de la conținutul nepotrivit al unor site-uri până la rețelele de traficanți de persoane care recrutează online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Mai 2010
Stire din Diverse : Remedii naturiste împotriva tusei
Pagina a fost generata in 3.6648 secunde