Interviul de angajare, o lecție pregătită sau adaptarea la situație?

79
Interviul de angajare, o lecție pregătită sau adaptarea la situație? - interviuangajare-1376996964.jpg
Fie că este telefonic, online sau față în față, interviul este cea mai importantă etapă dinaintea obținerii un job. Nu există rețete minune pentru a trece cu bine de această etapă eliminatorie, există totuși câteva aspecte care dacă sunt respectate, garantează succesul - pe scurt așa numiții "cei patru P: Pregă-tirea, Practica, Prezentarea perso-nală și Pertinența întrebărilor".

Interviul de angajare este pentru aproape toți candidații prima treaptă importantă de urcat către jobul dorit. Fie că sunt la început de drum, fie că își doresc schimbarea locului de muncă, cei mai mulți dintre cei angre-nați în procesul de căutare a unui job vad interviul drept un obstacol destul de dificil de trecut, iar pe intervievator un fel de dușman interpus între ei și finalitatea eforturilor profesionale.

Se poate spune că interviul începe în clipa în care candidatul primește telefonul prin care este invitat "la o discuție". Însă interviul poate continua la telefon, ori poate fi susținut online, în funcție de preferințele angajatorului. Cum în cele două cazuri contactul dintre intervievator și intervievat este unul mediat, lucrurile stau diferit decât în cazul celui direct, față în față, nemediat și nu necesită foarte multe precizări și analize. În cazul interviului direct însă, el începe practic în momentul în care candidatul și intervievatorul dau mâna și stabilesc primul contact fizic.

Nu există interviu perfect, ci doar interviu pregătit

Consultanții firmelor de recrutare spun că nu există rețete minune pen-tru a fi eroul unui interviu perfect. Există totuși ingrediente importante pentru a avea un interviu cât mai bun, acestea fiind pregătirea anterioară și relaxarea, care sunt întrucâtva legate.

Ce înseamnă totuși această pregătire anterioară? Ea poate reprezenta aflarea cât mai multor detalii despre compania angajatoare, identificarea unor subiecte care vor fi abordate în cadrul interviului, găsirea unor posibile răspunsuri la posibile întrebări, dar și pregătirea unei prezentări personale, care să fie cât mai reprezentativă și naturală, dar și alcătuirea unor întrebări pentru intervievator. Toate acestea îl vor ajuta pe candidat să abordeze nu doar o atitudine mai relaxată în timpul "confruntării" cu intervievatorul, ci și o ținută adecvată cu locul și momentul în care se află.

(sursa:www.stiri.acasa.cariera)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4958 secunde