Învață-l să aștepte

392
Răbdarea este, de cele mai multe ori, cheia succesului în multe dintre situațiile normale sau de criză. Răbdarea este o calitate pe care am dori cu toții să o insuflăm copiilor noștri încă de mici.
Copilul mic nu are noțiunea timpului. Aceasta apare abia mai târziu, în perioada școlară. Ca părinte, îi poți crea copilului falsul control al timpului și îl poți învăța ce înseamnă răbdarea.
Când se apropie un eveniment important, confecționează, alături de copilul tău, un calendar special, pe care se va putea baza pentru a ști cât timp mai este până la eveniment. Își va da seama că timpul nu poate fi grăbit și va învăța să aibă răbdare.
Calendarul trebuie să conțină zilele care mai sunt până la evenimentul respectiv. Afișează-i calendarul la vedere și, în fiecare dimineață sau seară, mai taie o zi de pe calendar. După fiecare noapte dormită, copilul va vedea, cu bucurie, că se apropie tot mai mult de ziua așteptată.
Vei avea surpriza să vezi că va înțelege cum trece timpul și că nu va mai întreba la nesfârșit cât mai este până la momentul așteptat.
Nu uitați ca, la sfârșitul perioadei, să vă țineți de promisiune. Orice abatere poate duce la un eșec total, la pierderea încrederii copilului în părinte și la impacientarea micuțului.
De asemenea, încercați să nu îi oferiți copilului repere de tipul "cinci minute", "peste cinci ore", "peste trei zile". El nu va înțelege nimic și nu va face altceva decât să vă sâcâie la nesfârșit cu întrebările. Încercați, pe cât posibil, să înlocuiți aceste repere cu evenimente cunoscute celui mic. Spuneți-i copilului că doar după ce doarme de prânz, veți merge la teatru sau că bunica va veni în vizită după ce face nani trei nopți la rând.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8794 secunde