Istoria minorităților naționale, curs opțional în școlile din România

659
Ieri, la Sighișoara, au început lucrările seminarului "Realizarea materialului didactic auxiliar privind istoria minorităților naționale din România". Seminarul durează până pe 15 iulie și este organizat de Centrul Regional PER pentru Europa Centrală de Est și Sud - Est, în colaborare cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României. Seminarul continuă seria dezbaterilor dedicate rolului cercetării și predării istoriei minorităților naționale din România, inițiate în 2006 și continuate în 2007 de aceiași organizatori. Programul inițial, precum și seminarul care se desfă-șoară zilele acestea la Sighișoara, au ca scop tipărirea și introducerea în sistem opțional, în instituții de învățământ din România, a unui curs despre minoritățile naționale din țara noastră.
Potrivit informațiilor furnizate de www.divers.ro, întâlnirea de la Sighișoara reprezintă intrarea în etapa finală a realizării materialului didactic auxiliar de istorie a minorităților naționale din România.
Materialul final include date despre fiecare minoritate națională oficial recunoscută până în prezent și va fi rediscutat cu această ocazie în baza textului produs, pentru a putea fi tipărit încă în vara anului 2008. Acest lucru va permite începerea formării cadrelor didactice pentru a putea preda istoria minorităților naționale și pentru a elabora manualul unui curs opțional de istoria minorităților naționale.
La eveniment participă reprezentanți ai tuturor minorităților etnice recunoscute în România, profesori și reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9025 secunde