Japonezii elimină pedalatul din viața bicicliștilor

402
Japonezii elimină pedalatul din viața bicicliștilor - c09a96f753270fa18ba9e61c943ff8c8.jpg
Sanyo a prezentat o nouă serie de biciclete-hibird, care utilizează baterii litiu-ion, încărcate în timp ce proprietarul pedalează pe teren plat. Este un progres tehnologic remarcabil, având în vedere că vechile modele își reîncărcau bateriile atunci când bicicliștii frânau sau coborau pante.
Noua serie SPL folosește un mod de reîncărcare numit Eco Charge, care alimentează bateriile în timpul pedalării și menține și modalitățile "învechite", respectiv frânarea și coborârea.
Bicicleta este dotată cu senzori speciali, care monitorizează presiunea aplicată pe pedale și viteza de revoluție a dinamometrului de pe roata din față. Când bicicleta urcă o pantă, motorul intră automat în funcțiune.
Față de modelele anterioare, autonomia motorului a fost îmbunătățită cu 53%, până la 54 kilometri, spun cei de la Sanyo.
Astfel, mergând un kilometru pe teren plat, bateria primește suficientă electricitate cât să susțină motorul pe o distanță de 300 de metri. Există și o mică rezervă de energie, care poate fi folosită în cazul în care bateria se termină înainte de a ajunge la destinație.
Bicicleta va fi lansată în luna aprilie, prețul de pornire fiind de 1.700 dolari.
Și compania Iwatani se pregătește să lanseze o bicicletă cu motor pe bază de hidrogen, dotată cu o "sursă" mobilă de 60W, o baterie litiu-ion de 26V și o celulă de hidrogen. Cum funcționează? Bateria pune motorul în funcțiune și ajută la pedalat. Când bateria este aproape goală, celula de hidrogen intră în funcțiune și o reîncarcă din mers. Astfel, proprietarii nu mai trebuie să țină bateria la reîncărcat. Bicicleta are o autonomie de 45 kilometri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Martie 2010
Stire din Diverse : Zboară, puiule, zboară!
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Macrou umplut
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Ceaiurile calmante
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Cum devin părinții doctori de nevoie
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Zița Ionescu:
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Jean Badea:
Pagina a fost generata in 1.988 secunde