Concurs Joaca e o treabă serioasă de copil!

190
Joaca e o treabă serioasă de copil! - ac8120f50c6ca29c78fbd84cde5ab7d5.jpg

Articole de la același autor

Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism a lansat, recent, campania "Joaca e o treabă serioasă de copil!". Scopul proiectului este acela de a oferi jucăriile și materialele necesare în terapia copiilor cu autism acolo unde costul acestora depășește posibilitățile financiare existente.
"Ne dorim, pe de o parte, să oferim materiale și jucării copiilor din familiile cu posibilități modeste financiare și, pe de altă parte, să informăm și să sensibilizăm societatea în legătură cu autismul și importanța terapiei în recuperarea copiilor care suferă de această tulburare", se precizează într-un comunicat al asociației.
În România sunt peste 30.000 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Terapia cu rezultatele cele mai evidente în recuperarea copiilor cu autism este Applied Behavior Analysis (ABA). Pentru rezultate bune sunt necesare între 20 și 40 de ore de terapie pe săptămână, costul fiind suportat integral de către familiile copiilor. La ABA se pot adăuga terapii specifice precum: logopedie, kinetoterapie, plătite tot de către părinți, plus costul materialelor și jucăriilor. Lunar, cheltuielile acestea pot depăși 2.000 lei, bani pe care puține familii și-i pot permite.
Așadar, orice jucărie, joc, material didactic sau rechizite sunt bine-venite și vor ajunge la un copil care va fi învățat să se joace. Persoanele care doresc să doneze pot contacta Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism la adresa [email protected].

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Ficăței cu mămăliguță
Pagina a fost generata in 2.0455 secunde