Jurnaliștii tătari, școliți la TRT

1011
1
Jurnaliștii tătari, școliți la TRT - dc75d2a97690a848a6356e0d34a1efaf.jpg
Societatea de Radiodifuziune din Ankara a fost, timp de o săptămână, gazdă pentru jurnaliști turci și tătari din România. La sfârșitul anului trecut, la TRT s-au organizat în două etape, cursuri de câte o săptămână pentru echipe din media minorităților turcă și tătară din România.
Cursurile s-au adresat îndeosebi jurnaliștilor din radio, astfel că Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România le-a delegat pentru acest curs pe Ghiulșen Ismail și Nida Ablez, ambele lucrând în domeniul radiofonic.
Cele două cursante au participat timp de o săptămână la realizarea unor emisiuni culturale în direct la Radio Avrupa. Timp de patru zile ele au lucrat efectiv la redacția emisiunilor în limba turcă și a emisiunilor pentru străinătate. De asemenea, jurna-listele din România au petrecut o zi și în mijlocul colegilor de la Radio Ankara. "Cursurile de perfecționare s-au desfășurat la cel mai înalt nivel și au avut ca scop îmbogățirea cunoștințelor profesionale în domeniul realizării programelor radio și de perfecționare a limbii turce. Am fost primite de către directorii de departamente care ne-au propus realizarea unor emisiuni despre comunitatea turco-tătară din România", a declarat Ghiulșen Ismail, la întoarcerea de la Ankara.
În cadrul vizitei, au fost abordate și subiecte referitoare la colaborarea în domeniul radiofonic dintre TRT și Radiodifuziunea Română, în acest context, directorul Riza Ece apreciind implicarea statului român în promovarea valorilor comunităților etnice din țara noastră, dar și activitatea susținută a radioului public în acest sens.
TRT este o instituție bugetară cu 8.500 de angajați. Ea are în subordine 12 canale de televiziune, dintre care șase naționale și alte șase regionale, și cinci studiouri de radio naționale și alte cinci regionale. Emisiunile radio și TV pot fi urmărite și pe internet. A luat ființă în data de 1 mai 1964, iar din anul 1984 transmite zilnic timp de 24 de ore, atât pe frecvențele radio cât și pe canalele de televiziune.
Cursul de perfecționare de la Ankara a fost posibil grație sprijinului Consulatului General al Turciei la Constanța, dar și uniunii tătare.

Comentează știrea

22 octombrie 2014

As you begin considering those online stores that specialize in Asian fashion you will first want to determine what variety of selection that they have. You will most likely would like to do business by using a store that has a huge selection of items so that you don really have to deal with multiple stores. http://forum.tentorium-esti.com/index.php?topic=22001.new#new

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Diverse : Pui umplut
Pagina a fost generata in 2.1624 secunde