Concurs Lenovo atacă piața mini-laptopurilor cu IdeaPad S10

412
Pe piața laptopurilor de mici dimensiuni au apărut noi competitori, anunță technogeek.ro. Pe lângă cei deja consacrați - ASUS Eee-PC, Intel Classmate, MSI Wind (la un moment dat se vorbea și despre intenția Dell de a pătrunde pe această piață) -, iată că s-a anunțat un nou candidat serios: Lenovo cu IdeaPad S10.
Greutatea de numai 1,1 kg și dimensiunile 250,2 x 183 x 22-27,5 mm sunt primele atuuri care îl recomandă să facă parte din bagajul unui om de afaceri. Noul IdeaPad dispune de procesor Intel Atom, memorie RAM de 512MB sau de 1GB, hard disk de 80GB sau 160GB, însă dotările sale nu se opresc aici. Dat fiind faptul că una dintre principalele funcționalități este conectivitatea la Internet, laptopul suportă WiFi 802.11b/g, Bluetooth și va avea un slot intern Express Card pentru conectivitate broadband2 de mare viteză.
Tastatura are 85% din dimensiunile uneia obișnuite, fapt care creează un oarecare confort atunci când este utilizată. Împreună cu camera web de 1,3 megapixeli face o pereche perfectă atunci când este utilizat programul de messenger. Informații de pe dispozitive externe de stocare pot fi accesate prin intermediul celor două porturi USB, sau prin cititorul de carduri 4-în-1.
Sistemul de operare care va echipa IdeaPad S10 este Microsoft Windows XP. Știut fiind faptul că respectivul SO este afectat adesea de viruși, compania a prevăzut laptopul cu un sistem Lenovo’s OneKey Rescue System3 care este activat prin apăsarea unui buton, astfel încât datele pot fi salvate la cea mai mică amenințare a unui virus care tinde să destabilizeze sistemul.
IdeaPad S10 va fi disponibil din luna octombrie, la un preț începând cu 399 dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.0229 secunde