Limbajul copiilor, grav afectat de televizor

352
1
Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit, în urma unui studiu, că unu din șase copii are probleme de vorbire din cauză că petrece prea mult timp în fața televizorului sau a computerului și prea puțin cu părinții.
La studiu au participat circa 1.000 de părinți, dintre care un sfert au recunoscut că țin televizorul deschis tot timpul sau aproape tot timpul, iar o treime dintre copiii între 5 și 7 ani au un televizor în camera lor.
Realizatorii studiului spun că 23% dintre băieți și 13% dintre fete întâmpină dificultăți în a se exprima și a-i înțelege pe cei din jur, iar de vină pentru această situație este televizorul.
Specialiștii consideră că dezvoltarea limbajului copiilor e grav afectată și îngreunată de privitul la televizor. Vorbirea poate fi influențată nu doar de privitul la televizor, ci și de simplul fapt că micuțul stă într-o cameră în care există un televizor pornit, al cărui sonor poate bruia conversațiile cu părinții.

Comentează știrea

honda motorcycle fairings aftermarket
1 iunie 2014
honda motorcycle fairings aftermarket

Honda is about to launch a revamped version of its CBR 150R (Honda K45), according to reports from Indonesian blogs. Highlights of the face lift include dual headlamps and new fairing design inspired by its brothers CBR250R and CBR300R. honda motorcycle fairings aftermarket http://hondacbr1000rrfairings.tripod.com

Articole din aceeași secțiune

Joi, 28 Ianuarie 2010
Stire din Diverse : Și-am răMass Effectiv prost
Pagina a fost generata in 1.5631 secunde