Locuri de joacă doldora de microbi

99
Locuri de joacă doldora de microbi - locuridejoacacopiiovidiu71348838-1369430702.jpg
Studiile au arătat că lucrurile și locurile în care se joacă cei mici, doldora de microbi, sunt nisipul din spațiile de joacă; telecomanda și telefonul mobil; banca de la grădiniță sau de la școală; cișmeaua din parc; sălile de așteptare din clinici sau spitale; jucăriile.

Fără doar și poate, microbii sunt la tot pasul în jurul nostru, iar copiii se lovesc de ele în toate locurile pe care le frecventează și pe obiectele atinse cu mânuța frecvent. Specialiștii atrag atenția că bacteriile și virusurile sunt aidoma unor monstruleți invizibili care stau în orice moment la pândă, pentru a nu rata momentul în care cei mici fac un pas greșit în igiena lor, ca să le și pătrundă în organism. Din acel moment se dezlănțuie furtuna, iar bolile încep…să răsară una după alta.

Pentru a nu se ajunge aici, copilul trebuie protejat de microbi, iar pentru asta, părinții trebuie să cunoască principalele surse de germeni și, lucru esențial, să-l învețe pe cel mic să stea departe de ele.

De ce e periculos nisipul?

Dacă e să ne referim doar la nisipul din spațiile de joacă, oricât de distractiv ar fi pentru copil să facă tot felul de figurine și castele din nisip, trebuie atenționat astfel ca particulele să nu îi intre în gură, să nu ducă mânuța la ochi ori nas în timpul jocului. Specialiștii au constatat că nisipul este plin de bacterii, paraziți și alți germeni care pot cauza infecții periculoase, diaree, enterocolită etc. Soluția nu este să-l țineți departe de nisip, ci să-l învățați niște reguli esențiale de igienă: adică să-și dezinfecteze mânuțele cu gel bacterian sau șervețele umede înainte de a duce mânuța la gură, ochi sau năsuc. De asemenea, regula spălatului pe mâini de fiecare dată când intră în casă ori înainte de masă trebuie respectată cu sfințenie.

Cât privește celelalte lucruri și locuri citate mai sus, toate constituie surse de contaminare cu o mulțime de microbi dăunători sănătății copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.28 secunde