Logo Google special, dedicat cântăreței Miriam Malkeba

176
Logo Google special, dedicat cântăreței Miriam Malkeba - miriammalkeba-1362384348.jpg
Google sărbătorește astăzi, printr-un logo special, împlinirea a 81 de ani de la nașterea cântăreței Miriam Makeba. Aceasta mai este cunoscută și pentru campaniile sale pentru susținerea drepturilor civile.

Makeba s-a născut la Johannesburg, pe 4 martie 1932. În 1960, guvernul Africii de Sud i-a anulat pașaportul pentru a o împiedica să se mai întoarcă în țara natală, din călătoriile sale peste hotare. A revenit abia după eliberarea lui Nelson Madela, în anul 1990.

Makeba a fost prima cântăreață de culoare care a câștigat un premiu Grammy, pe care l-a împărțit cu cântărețul american Harry Belafonte, în 1965. De altfel, Harry Belafonte este cel care a ajutat-o pe Miriam Makeba să intre pe teritoriul Statelor Unite în anii '60. Cei doi au fost recompensați în 1965 cu premiul Grammy pentru un album despre situația sud-africanilor în timpul epocii apartheid.

Doi ani mai târziu, Makeba și-a câștigat notorietatea după ce piesa ei de succes "Pata Pata", inspirată dintr-un dans popular regional, a devenit cunoscută în toată lumea. În 1996, cântăreața a înregistrat discul "Homeland", care include un cântec ce descrie bucuria artistei de a se fi întors în țara natală și în care evocă lupta împotriva apartheid-ului.

Miriam Makeba a decedat pe 9 noiembrie 2008, la Napoli, Italia, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 76 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Site-ul google.ro, blocat de hackeri
Pagina a fost generata in 0.9199 secunde