Maestrul Boris Cobasnian va fi înmormântat mâine

392
Maestrul Boris Cobasnian va fi înmormântat mâine - boricobasniandoliu-1312973003.jpg
Maestrul Boris Cobasnian s-a mutat ieri dimineață către Domnul, la vârsta de 85 de ani. Personalitate a muzicii corale românești și promotor al culturii muzicale în Dobrogea, acesta s-a născut pe 9 martie 1926, în satul Petroșani - Bălți din Basarabia, de Sărbătoarea Sfinților 40 de mucenici. În anul 1959 maestrul a venit la teatrul Liric din Constanța, unde timp de aproape 30 de ani a pregătit peste 40 de lucrări de operă și operetă, precum și trei spectacole în premieră. În 1960 a fondat corala "Vox Maris", cu care a câștigat numeroase premii naționale și internaționale, în Italia, Germania, Spania și Ungaria.
Maestrul a fost și un bun pedagog pentru mulți dirijori care s-au afirmat în viața corală națională și internațională, fiind și profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța. Calitățile de compozitor, dirijor și pedagog i-au fost recunoscute proverbial maestrului Boris Cobasnian prin zicala : "Maestrul scoate voce și din piatră seacă".
Trupul maestrului se află depus la Casa Niculescu, din zona Cimitirului Central.
Mâine, de la ora 9.00, trupul maestrului va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, iar de la ora 12, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de înmormântare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1592 secunde