Magie și mister la Carnavalul de la Veneția

478
Magie și mister la Carnavalul de la Veneția - af8b461f71f77ba634bf68b22d6f4329.jpg
Luna Îndrăgostiților îți aduce Carnavalul de la Veneția - un eveniment la care trebuie să participi măcar o dată în viață. Descoperă magia și misterul Veneției - orașul celor mai tainice povești de dragoste. Ai ocazia să fii învăluit în misterul măștilor viu colorate și strălucitoare și să te lași copleșit de atmosfera de basm a epocii medievale.
În acest an, Carnavalul de la Veneția se va desfășura în perioada 26 februarie - 8 martie. Dacă nu sunteți un fan al sărbătorii americane de Valentine’s Day aveți ocazia să profitați de abundența ofertelor turistice pentru acest Carnaval. Astfel, pachetele variază în funcție de bugetul alocat. La un hotel de trei stele, situat în Mestre, la șapte kilometri de centrul orașului Veneția, trei nopți în cameră dublă, mic dejun și transport inclus, tariful pornește de la 287 de euro. Nu ezitați să cereți oferta personalizată pentru orice dată în perioada Carnavalului de la Veneția. La 700 de metri de hotel se află Gara Mestre, iar Aeroportul Internațional "Marco Polo" se află la șapte kilometri de hotel. Din Gara Mestre pleacă trenuri spre Gara Veneția la fiecare cinci minute. Biletul de tren dus-întors costă un euro de persoană, iar drumul se parcurge în opt minute. Din Mestre în Veneția se mai poate ajunge și cu autobuzul de lângă gara din Mestre (se pleacă la fiecare zece minute) până la stația Piazzale di Roma.

Supranumit Orașul Măștilor
Veneția și-a atras atât de multe supranume încât scepticii ar putea să considere că este imposibil pentru un oraș să se conformeze imaginii descrise de acestea. Pe de altă parte, Veneția are destule resurse pentru a fi în mod justificat supranumit: Orașul Măștilor, Mireasa Mării, Cea Mai Senină și Regina Adriaticii. Abundând de patrimoniu istoric, Veneția plutește atât în apă, cât și în singulara sa paradă arhitecturală. Loc de naștere al lui Vivaldi, Casanova și Marco Polo, Veneția este, pe drept cuvânt, una dintre destinațiile de top ale lumii.
Amplasată în laguna sărată a Mării Adriatice, pe aproape cinci km de pământ, Veneția se întinde pe mai mult de 100 de insulițe. Principala cale pe apă este Canal Grande, care șerpuiește din Piața San Marco spre marginea orașului. De-a lungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogații neguțători venețieni.

Obiective turistice care nu trebuie ratate
Principalele atracții ale orașului le constituie, pe lângă Canal Grande, Piața și Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumăratele comori arhitectonice, artistice și culturale. Nu pot fi omise insulele lagunei: Murano, Burano, Mazzorbo, Torcello, Sant’Erasmo sau Pellestrina.
La Forcola este un hotel de trei stele situat în centrul Veneției, în Porta Nuova, la jumătatea distanței dintre Gară și Rialto. La un minut de hotel se găsește Palatul Calergi ce găzduiește și Cazinoul din Veneția. Pentru a ajunge la hotel de la aeroportul "Marco Polo" puteți lua un taxi pe apă (călătoria durează patru minute). Dacă alegeți să călătoriți cu autobuzul până în Piazzale Roma (călătoria durează aproximativ 20 minute), apoi puteți lua vaporetto numărul 1 sau 82 până la stația San Marcuola, de unde puteți merge pe jos până la hotel. Tot pe jos se poate ajunge și de la gară (zece minute). Prețul unui pachet turistic de trei nopți la un hotel de trei stele începe de la 389 euro cu mic dejun, zbor direct și taxe de aeroport incluse.
Nicoleta BUJOR

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : Armamentul lui Mircea Badea
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : În iunie, "pionierul fruntaș" se însoară
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : "Fiica mea nu știe prea bine marea!"
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : Prima supă de legume pentru cel mic
Pagina a fost generata in 2.5218 secunde