Mangalia își cinstește marinarii

170
Mangalia își cinstește marinarii - ziuamarinaresti2-1439451351.jpg

Articole de la același autor

Alături de Constanța, Mangalia este unul dintre orașele-port din România cu o bogată tradiție marinărească. Ca în fiecare an, de Ziua Marinei Române, vechea cetate din sudul județului se îmbracă în straie de sărbătoare, omagiindu-i așa cum se cuvine pe oamenii mării. Astfel, în perioada 10-14 august, la Cercul Militar Mangalia, în intervalul orar 18-22, vor avea loc activități culturale, sub egida "Săptămâna Spiritualității Marinărești", expoziție de pictură, lucrări de marinărie, ateliere interactive.

Sâmbătă, 15 august, între orele 10-14, în Portul Turistic din Mangalia, se va desfășura aplicația militară "FNR 15", ce va cuprinde exerciții tactice demonstrative, concursuri marinărești, concursuri cu rame și vele, expoziție tehnică militară. Seara, între orele 20-21, va avea loc un spectacol oferit de muzica militară. După ora 21, se va desfășura retragerea cu torțe pe itinerariul Farul Genovez - faleza Portului Turistic - Cercul Militar Mangalia - Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Manifestațiile de Ziua Marinei vor implica un număr foarte mare de militari și tehnică militară, organizatorii promițând turiștilor și localnicilor un spectacol pe cinste, din care nu vor lipsi inclusiv tragerile cu muniție de război. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1539 secunde