Manifestări culturale dedicate Zilei Marinei

641
Manifestări culturale dedicate Zilei Marinei - muzeulmarinei-1312877714.jpg

Articole de la același autor

În perioada 9-15 august, Muzeul Marinei Române va organiza o serie de manifestări culturale prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.
Astăzi, Muzeul Marinei Române organizează, începând cu ora 17.00, la Cercul Militar Constanța, un simpozion omagial dedicat celei mai importante sărbători a marinarilor. Programul manifestării va cuprinde comunicări științifice susținute de către specialiști de la Muzeul Marinei Române, Liga Navală Română - filiala Constanța, Clubul Amiralilor, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Cercul Militar Constanța.
Miercuri, 10 august, începând cu ora 10.00, va avea loc vernisajul expoziției de armament "Armata Română în perspectiva evoluției armamentului", organizată de Muzeul Marinei Române în salonul expozițional "Comandor Dimitrie Știubei". Vernisajul va fi precedat de o suită de comunicări cu caracter științific și evocări legate de imaginea și trecutul de luptă al Armatei României care să contureze contextul cultural-istoric dedicat evenimentului.
Joi, 11 august, la ora 11.00, la sala de conferințe "Clio" a Muzeului Marinei Române va avea loc o triplă lansare de carte organizată de Muzeul Marinei Române și Liga Navală Română-filiala Constanța. Vor fi lansate volumele: Marina Comercială Română între tradiție și actualitate, coordonatori expert dr. Carmen-Irène Atanasiu și expert dr. Andreea Atanasiu-Croitoru, Sistemul de transport naval în România în secolul XX, autor dr. ing. Dumitru Corduneanu, și România în focul războiului. 1941-1945, coordonator conf. univ. dr. Olimpiu Manuel Glodarenco.
Sâmbătă, 13 august, în intervalul orar 09.00-18.00, la Muzeul Marinei Române va avea loc Ziua Porților Deschise.
Luni, 15 august, ora 18.00, la sala "Clio" a Muzeului Marinei Române va avea loc un concert de muzică de cameră "Marea Dragoste", organizat de Compania "Opera Viva" în colaborare cu Muzeul Marinei Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 August 2011
Stire din Diverse : Compact cântă în Jupiter
Pagina a fost generata in 1.8182 secunde