După scandalul legat de datele WiFi,

Mașinile Google reiau operațiunea Street View în patru țări

435
Mașinile Google reiau operațiunea Street View în patru țări - a8c3343ad993f996d9fa7df03a2f31a8.jpg
Google reia fotografierea pentru aplicația Street View în patru țări unde problemele legate de colectarea ilegală a unor date de la rețele WiFi nesecurizate au fost rezolvate, scrie Bloomberg, citată de HotNews.ro. Cele patru țări sunt Irlanda, Suedia, Norvegia și Africa de Sud, în alte 26 de state fotografierea fiind oprită temporar. Google admitea în mai că pur și simplu din greșeală a colectat, în 30 de țări, date confidențiale de la rețele WiFi nesecurizate pe rutele mașinilor care făceau poze pentru Street View, inclusiv în România.
Google va retrimite săptămâna viitoare mașinile Street View pe străzile din Irlanda, Suedia, Norvegia și Africa de Sud, deoarece în acestea compania a rezolvat problemele cu autoritățile de protecție a datelor și nu va mai colecta informații legate de rețelele WiFi. Compania americană spune că va relua fotografierea în mai multe țări, în funcție de rapiditatea cu care sunt rezolvate diversele litigii cu autoritățile respectivelor state. Mai ales în Germania, Franța și Spania, Google a intrat în vizorul autorităților din cauza colectării acestor date private, unde s-a dovedit că nu au fost strânse doar frânturi disparate de informație, ci și parole de mail-uri sau fragmente consistente din mesaje electronice. Google a admis că a greșit și și-a cerut scuze în repetate rânduri, adăugând că acordă mare atenție rezolvării problemei, pentru a nu-i supăra pe utilizatori.

Chinezii au înnoit licența pentru motorul de căutare
Reprezentanții Google au declarat vineri că autoritățile chineze au reînnoit licența companiei, astfel încât aceasta poate opera în continuare în țara asiatică, scrie AFP. Anunțul vine pe fondul unei stări de tensiune între Google și Beijing, ca parte a unei povești cu contradicții, atitudini dușmănoase și compromisuri. Licența Google a expirat la 30 iunie, dar autoritățile nu au dat niciun semn, iar fără o reînnoire, Google nu-și mai putea desfășura activitatea în China. Deznodământul anunțat vineri a devenit însă previzibil de aproape două săptămâni, deoarece Google a făcut pe 29 iunie un compromis față de guvernul chinez anunțând că nu va mai redirecționa utilizatorii chinezi către un site din Hong Kong, ci va redeschide google.cn, suspendat în luna martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Stire din Diverse : Firefox 4 Beta, lansat pentru teste
Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Stire din Diverse : Lecții de securitate pentru copii
Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Stire din Diverse : Player pentru atehnici
Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Stire din Diverse : De ce nu cad norii de pe cer?
Pagina a fost generata in 2.244 secunde