Concurs MCTI împarte banii europeni

453

Articole de la același autor

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (MCTI) va organiza, la finele lunii martie, prima licitație pentru proiecte IT&C care vor fi finanțate din fonduri europene alocate dezvoltării acestui sector, a declarat ministrul Comunicațiilor, Karoly Borbely, citat de hit.ro.
"Suma alocată acestui sector se ridică la 383 milioane de euro pe o perioadă de șase ani. Îmi doresc să avem un grad de absorbție a fondurilor cât mai ridicat. Pentru IMM-uri și autoritățile locale, fondurile reprezintă o sursă importantă de finanțare a activității, în special în dezvoltarea infrastructurii de broadband", a spus Borbely.
Ministerul Comunicațiilor a lansat, la începutul săptămânii trecute, programul operațional sectorial "Creșterea Competitivității Economice", ce vizează creșterea productivității companiilor românești cu ajutorul fondurilor structurale. În cadrul programului, MCTI gestionează, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, fondurile structurale dedicate Axei Prioritare 3 din cadrul Programului Operațional Creșterea Competitivității Economice, "IT&C pentru sectoarele public și privat".
Pentru prima licitație de proiecte, MCTI are la dispoziție nouă milioane de euro. Estimările ministerului arată că banii pot fi accesați de aproximativ 900 de IMM-uri și ONG-uri interesate să achiziționeze servicii de acces la Internet de bandă largă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.1332 secunde