Membrele comunității germane au celebrat "cea mai frumoasă jumătate a lumii"

474
Membrele comunității germane au celebrat
Primăvara a venit și pentru membrele comunității germane din Constanța care, profitând de ziua de 8 Martie, s-au întâlnit la sediul comunității pentru a sărbători Ziua femeii.
Așa cum le-a obișnuit pe colegele din comunitate, Georgeta Toma a fost și de această dată responsabilă cu partea teoretică a evenimentului. Astfel că, ea a prezentat un scurt istoric al acestei sărbători internaționale, intervenția sa fiind urmată apoi de discuții libere între participantele la eveniment.
"Ziua mamei se sărbătorea încă de pe vremea zeilor din Olimp când exista un festival dedicat mamei tuturor zeilor și zeițelor în Grecia Antică. În 1910, la Copenhaga apare pentru prima dată ideea Zilei femeii când se sărbătorea mișcarea femeilor pentru egalitate de șanse. Ziua femeii a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977, devenind o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și în SUA, fiecare sărbătorind-o așa cum simte", astfel și-a început Georgeta Toma intervenția despre sărbătoarea femeilor de pretutindeni, pentru a încheia într-o notă romantică, amintindu-le celor câțiva bărbați prezenți în preajmă că așa cum spunea un mare gânditor francez, femeia este "cea mai frumoasă jumătate a lumii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Macrou umplut
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Ceaiurile calmante
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Cum devin părinții doctori de nevoie
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Zița Ionescu:
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Jean Badea:
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Diverse : Ileana Ploscaru:
Pagina a fost generata in 2.5348 secunde