Meniu vegetarian pentru o zi de vară

329
Meniu vegetarian pentru o zi de vară - dietabolihepatice-1373464893.jpg

Articole de la același autor

În zilele toride de vară, singurul lucru de care nu ai nevoie este să te simți balonat după ce ai mâncat. De aceea, specialiștii recomandă ca, pe cât posibil, să consumi legume și fructe în cantități cât mai mari și să alegi meniuri vegetariene. Iată cum poți să-ți prepari singur un meniu vegan delicios. 




Budincă de chia pentru micul dejun. Ai nevoie de un pahar cu lapte de vacă sau vegetal (soia, ovăz, migdale, orez), două linguri cu semințe de chia, o linguriță cu miere de albine și 1/2 cană cu zmeură proaspătă, pisată cu furculița. Se lasă semințele de chia în lapte timp de zece minute până absorb întregul lichid și se transformă într-o budincă. Se amestecă zmeura cu mierea de albine și se toarnă siropul peste budinca de chia. 


Paste din dovlecei cu sos de avocado și castraveți. Ai nevoie de un dovlecel, roșii cherry, rucola, zeamă de lămâie și ardei iute. Pentru sosul de avocado și castraveți, ai nevoie de un avocado foarte bine copt, un castravete, zeamă de lămâie, doi căței de usturoi, piper negru, sare și frunze de busuioc. Dovlecelul se poate felia subțire cu un curățător de legume. Se sărează și se lasă la scurs până termini sosul. Pentru a prepara sosul de avocado, mixează toate ingredientele rămase până obții o pastă cremoasă. Se amestecă sosul cu pastele din dovlecel și se ornează cu frunze de busuioc. 


Înghețată de cocos cu fructe. Ai nevoie de 400 de mililitri de lapte de cocos, 1/4 cană cu zahăr brun și fructe congelate. Laptele de cocos se mixează în blender cu zahărul, după care se toarnă în formele pentru înghețată pe băț. Înainte de a pune laptele, se pun câteva bucăți de fructe congelate în forme. Se lasă la congelator câteva ore. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8804 secunde