Microsoft, mai aproape ca niciodată de preluarea "Yahoo!"

294
Microsoft, mai aproape ca niciodată de preluarea
Zvonurile privind preluarea motorului de căutare Yahoo! de către Microsoft, care au devenit din ce în ce mai insistente în ultima vreme, par să arate că cele două corporații se pregătesc pentru semnarea unei alianțe strategice, având Microsoft drept partener major.
Circulă zvonuri că Microsoft ar fi pe cale de a încheia un contract pentru achiziționarea motorului de căutare al companiei Yahoo!, iar acest lucru s-ar petrece la doar două luni de la lansarea motorului de căutare Bing (de la Microsoft), informează publicații online de specialitate.
Se vehiculează informația potrivit căreia membri ai conducerii Microsoft ar fi zburat, vineri, de la Washington către Silicon Valley, pentru finalizarea contractului cu Yahoo!. Cei doi giganți ai internetului discută despre o posibilă vânzare a afacerii din domeniul motoarelor de căutare de mai bine de 18 luni.
Un analist al companiei de investiții ThinkEquity a declarat pentru site-ul "24/7 Wall Street" că semnarea contractului este "iminentă".
În momentul de față, nu se cunosc prea multe detalii legate de contract, dar "24/7 Wall Street" a mai precizat că Microsoft ar putea plăti trei miliarde de dolari și ar fi de acord să împartă cu Yahoo! veniturile rezultate din această afacere.
Dacă înțelegerea va avea loc, Microsoft va deține aproximativ 30% din piața americană, iar preconizata alianță poate constitui un răspuns energic la anunțarea intențiilor celor de la Google de a lansa pe piață un sistem de operare propriu care urmează să concureze cu cele lansate de Microsoft.

Microsoft: "No comment!"
"Un parteneriat este singurul lucru pe care cele două companii îl pot face pentru a concura cu dominanța Google. Împreună, acestea pot oferi agențiilor de publicitate o alternativă viabilă la Google", este de părere un analist.
Adam Sohn, un purtător de cuvânt al companiei Microsoft, al cărei sediu central se află la Washington, a refuzat să comenteze afirmațiile.
"Yahoo vrea cu orice preț să ofere experiențe extraordinare utilizatorilor și continuă să caute noi metode prin care poate face acest lucru. Nu avem ce altceva să anunțăm și nu co-mentăm pe baza unor speculații și zvonuri", a declarat May Petry, purtătorul de cuvânt al Yahoo!.
Compania de software Microsoft a anunțat la sfârșitul lunii aprilie o scădere la 2,98 miliarde dolari a profitului din al treilea trimestru fiscal, din cauza scăderii cheltuielilor pentru produse tehnologice, în con-textul crizei economice. Tot la finalul lunii aprilie, Yahoo! Inc. a afișat o scădere cu 78% a profitului din primul trimestru și a anunțat că va concedia aproximativ 700 de persoane, sau 5% din totalul forței de muncă, după o scădere a vânzărilor online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 20 Iulie 2009
Stire din Diverse : Tastatură pentru blonde
Pagina a fost generata in 3.5184 secunde