Muncești din greu? Relaxează-te!

102
Muncești din greu? Relaxează-te! - relaxare-1365426099.jpg
Uneori stai peste program, alteori te cerți cu unii dintre colegi, ideea este că încetul cu încetul te simți lipsit de putere și clachezi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te relaxezi după o zi lungă și grea petrecută la serviciu.

Lumina difuză este mai liniștitoare

Chiar dacă în casă nu miroase și nu arată exact ca la Spa, poți face mici modificări care să te ajute să te relaxezi mai ușor. Stinge luminile puternice și lasă-le aprinse pe cele mai mici, precum veiozele. Pentru ca atmosfera să fie completă, nu uita să aprinzi și câteva lumânări parfumate. Lumina difuză, mirosul plăcut emanat de lumânări și muzica preferată îți vor calma treptat simțurile.

Mâncarea preferată, de ajutor

Deja te simți foarte obosit și nu mai ai chef de stat în bucătărie. Nu uita că organismul tău a fost pus la multe încercări pe parcursul zilei, de aceea nu-l priva și de masa de seară. Mai ales că în timpul zilei ai mâncat pe fugă, încearcă să găsești puțin timp pentru a pregăti ceva rapid de mâncare, dar care să-ți placă. Pont: supa sau salata de legume nu numai că se pregătesc rapid, ci sunt și preparate ușoare, ca pentru masa de seară.

O baie caldă te relaxează

Nimic nu topește mai bine stresul - cel fizic, cât și cel psihic - decât o baie lungă și fierbinte. Pregătește apa, adaugă spumant și încearcă să te relaxezi. Uită de grijile de peste zi, de dosarele care te așteaptă pe birou. Pentru ca relaxarea să fie completă, adaugă pregătirile anterioare: lumânările parfumate, lumina difuză și muzica pre-ferată.

Fără televizor sau calculator

Privitul la televizor pare să fie o variantă plăcută de petrecere a timpului liber după serviciu. În fapt, televizorul poate să te solicite și mai mult. Dacă vrei să te relaxezi, stai departe de televizor sau de calculator. Oricum ai stat toată ziua în fața ecranului de la calculator. Înlocuiește televizorul și calculatorul cu o carte bună și un ceai aromat.

Meditație sau yoga

Pentru a te relaxa complet, îți recomandăm exercițiile de meditație. Te vor ajuta să-ți relaxezi mintea și să uiți, preț de câteva ore, de grijile legate de sarcinile de serviciu sau cele de acasă. La fel de eficiente sunt și exercițiile de yoga, care te pot ajuta să combați depresia, anxietatea sau hipertensiunea.

(Sursa: clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Ce își doresc bărbații?
Pagina a fost generata in 1.5228 secunde