Pe 10 iunie

Musulmanii din România își aleg muftiul pentru următorii cinci ani

642
Pe 10 mai, musulmanii din România își vor desemna noii membri ai Consiliului Sinodal (Șura-i Islam), pentru ca o lună mai târziu să fie ales noul șef al Cultului Musulman din România.
Actualul Consiliu Sinodal s-a reunit săptămâna trecută în cadrul unei ședințe pentru a stabili data alegerilor pentru alegerea noilor membri, precum și data pentru alegerea viitorului muftiu. Astfel că, s-a stabilit că pe data de 10 mai va avea loc Adunarea Generală a imamilor în cadrul căruia vor fi aleși noii membri ai Șira-i Islam. Ulterior, noii aleși se vor reuni pe data de 10 iunie pentru alegerea noului muftiu.
Atât Șura-i Islam, cât și muftiul vor fi aleși pentru o perioadă de cinci ani.
Candidaturile pentru funcția de muftiu pot fi depuse la secretariatul Muftiatului Cultului Musulman din România începând chiar de vineri, 16 aprilie, până pe data de 10 mai.
În cadrul ședinței de săptămâna trecută, s-a aprobat pentru prima dată și Regulamentul de organizare și funcționare al Muftiatului Cultului Musulman din România.
Consiliul Sinodal (Șura-i Islam) este organismul suprem care ia decizii privind organizarea și funcționarea Cultului Musulman din România și este compus din muftiul în funcție, care este și președintele de drept, câte patru reprezentanți ai UDTTMR și UDTR, directorul Colegiului Națio-nal "Kemal Atatürk" din Medgidia și 15 imami.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Diverse : Supă orientală de văcuță cu tăiței
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Diverse : Educă-l să te asculte
Pagina a fost generata in 1.8298 secunde