Concurs Muzica și politica, nedespărțite la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia

521
Muzica și politica, nedespărțite la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia - 049f1769058084a60645ec6bb65cc463.jpg

Articole de la același autor

Laureații Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia au fost premiați, duminică seară, la Teatrul de Vară Soveja, într-o atmosferă puternic contextualizată politic.
A fost o bună ocazie pentru vedetele politice locale și naționale să aibă parte de câte o ieșire la public, în fața camerelor. Prezentatorii festivalului au ținut special să salute prezența prefectului Constanței, Tit Liviu Brăiloiu, a primarului Mangaliei, Claudiu Tusac, a președintelui Senatului, Mircea Geoană, și, desigur, a primarului Radu Mazăre.
Consilieri din cadrul Consiliului Județean Constanța au urcat, rând de rând, pe scena Teatrului Soveja, pentru a acorda premii laureaților festivalului Mamaia. Păcat că nu au fost mai mulți premianți, am fi avut ocazia să ne vedem toți aleșii PSD adunați la un loc.
În deschiderea serii, Oana Diana Radu, care nu a putut fi admisă în concurs pentru că nu împlinise încă vârsta limită de participare, a interpretat o melodie, stârnind aplauzele publicului.
Au urmat apoi, prestațiile câștigătorilor desemnați de juriu și de consilierii județeni - Cristina Bondoc, Alin Ignat (locul trei la interpretare), Cristina Vasiu, Renata Tolvai (locul doi la interpretare) și Loredana Ciubotaru (locul întâi la interpretare) - și premianții de la Creație: Mircea Romcescu, Alexandru Parfeni (Pascha), Adriana Vlad și Paula Seling.
Au urcat pe scenă și câștigătorii premiilor speciale: trupa Big Deal, distinsă cu Premiul "Teo Peter", Loredana Ciubotaru, care va beneficia de realizarea unui maxi single, Tony Tomas & Trupa Cross, care vor beneficia, la rândul lor, de realizarea unui clip, Daniela Cojocaru, laureata premiului Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pentru Interpretare și Ivan Caragea, câștigător al premiului SRR la secțiunea Creație.
Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, s-a numărat printre laureații Festivalului Mamaia, cu premiul Fundației "Ion Voicu", și nu pentru prestație artistică, ci pentru politica sa culturală pe timp de criză.
Olga Fesenko, pe numele de scenă Alexa, câștigătoarea trofeului Festivalului Mamaia, a cântat din nou piesa cu care a impresionat juriul și consilierii județeni.
A urmat, apoi, recitalul trupei Provincialii, care au făcut un show de excepție, interpretând piese de pe noul lor album, "Chitara Maita", alături de artiști din Republica Moldova. Albumul a fost înregistrat în Chișinău și cuprinde 10 piese inspirate din folclorul rusesc, românesc și țigănesc.
Ultimul recital al festivalului a fost susținut de Grêmio Recreativo Cultural Escola de Samba Vai-Vai, trupă care a venit însoțită de nimeni altul decât primarul Radu Mazăre. După un discurs lacrimogen despre dans și handicapuri, primarul le-a înmânat o diplomă și un trofeu prietenilor săi de-o vară din trupa de samba.
Pentru următoarea ediție a Festivalului Mamaia, organizatorii anunță schimbări în ceea ce privește sistemul de notare cu care va opera juriul, pentru ca "situații inedite" ca cea de anul acesta, când patru concurenți au obținut același punctaj, să fie evitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 August 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.7371 secunde