Nemții vor sărbători, pe 3 octombrie, Ziua Unității Germane

1623
Pe data de 3 octombrie nemții vor celebra Ziua Unității Germane, sărbătoare națională adoptată ulterior reunificării politice, legislative, teritoriale și administrative a Germaniei, eveniment care a avut loc la data de 1 octombrie 1990. Ea a fost sărbătorită pentru prima dată imediat după Unirea Germaniei estice cu cea vestică, pe 3 octombrie 1990, se arată pe www.calendarintercultural.ro.
Aceeași sursă menționează, însă, că pe 9 noiembrie 1989 a avut loc Căderea Zidului Ber-linului, care a coincis cu fondarea Republicii Germane din 1918, cu "înfrângerea lui Adolf Hitler în prima sa încercare de a da o lovitură de stat - Puciul Berii din 1923", iar în 1938 a fost pogromul Evreilor în Noaptea de Cristal, "astfel încât Ziua Unității Germane n-a fost legată de căderea Zidului Berlinului".
În ceea ce privește relațiile dintre România și Germania, acestea se pot defini ca fiind puternice, îndeosebi după revoluția anticomunistă. În prezent, ele sunt în special de natură economică și culturală.
Cât despre numărul de români și germani care trăiesc în fiecare dintre aceste două state, numărul românilor care trăiesc în Germania este mai mare decât cel al nemților din România.
De menționat este și că Germania are deschise, în România, Ambasada din București și Consulatele Generale din Sibiu și Timișoara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 27 Septembrie 2010
Stire din Diverse : 2 octombrie, Ziua Studentului Rom
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Merluciu la cuptor
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Platfusul nu este un handicap
Pagina a fost generata in 1.6994 secunde