Nimic nu se scoate din priză, totul se rotește

263
Nimic nu se scoate din priză, totul se rotește - d68ccc2ec001fb9d07064ae563d43069.jpg
Scoateți totul din priză, ca să nu ardeți casa! Iată o fobie larg răspândită în țările occidentale, unde s-a generalizat deja ritualul scoaterii din priză. În fiecare seară, oamenii nu se culcă până când cele două găuri ale prizelor din casă nu devin vizibile.
Totuși, pe măsură ce camerele noastre se umplu cu gadget-uri, abilitatea de a le opri pe toate cu o singură mișcare (nu, nu vorbim de scoaterea siguranțelor!) devine tentantă.
Soluția – priza cu întrerupător, desenată de celebrul Yong-jin Kim, un fel de Dumnezeu al vieții moderne. Singura diferență este că el a creat lumea în prima zi, iar în restul de șase s-a ocupat de design-ul ei.
În primul rând, linia centrală a întrerupătorului reprezintă simbolul universal Pornit – Oprit, ceea ce face această priză să iasă în evidență. Cu o simplă rotire spre stânga, toate gadget-urile conectate vor fi alimentate. Cu o rotire la fel de simplă spre dreapta, curentul este oprit.
Este dovedit faptul că electricitatea de Stand-By, cea care menține aparatura electronică în hibernare, înseamnă circa 11 – 12% din facturile lunare la curent. Iată încă o motivație pentru a folosi astfel de prize inteligente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Fiecare cu felia lui… de plată
Marţi, 01 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Casele vii cresc și se repară singure
Pagina a fost generata in 3.1005 secunde