Nokia se va orienta spre producția de telefoane ieftine

247
Nokia se va orienta spre producția de telefoane ieftine - nokia-1361709857.jpg
Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia a anunțat că se pregătește o nouă gamă de telefoane ieftine pentru a contracara ofertele compa-niilor din China pe acest sector de piață, informează surse din cadrul companiei, citate de Reuters.


Noile modele ce urmează a fi dezvăluite la convenția Mobile World Congress din Barcelona, săptămâna viitoare, arată că Nokia încearcă să își diversifice obiectivele după ce în ultimii ani a încercat să ajungă din urmă companii ca Apple sau Samsung pe sectorul smartphone-urilor mult mai scumpe.

Conform surselor, Nokia va introduce modele care costă puțin pentru a concura cu ofertele celor de la Huawei și ZTE, precum și modele mai ieftine bazate pe mult mai sofisticatul Lumia, ce vor rula cu Windows Phone 8.

Nokia, la un moment dat, lider absolut pe piața telefoniei mobile, a întâmpinat probleme tot mai mari în a se adapta evoluției pieței și nu a reușit să facă față competiției în toate sectoa-rele, atât pe segmentul de smartphone, al telefoanelor scumpe, cât și pe cel al telefoanelor cu prețuri reduse.

Compania finlandeză a ajuns la o cotă de doar 5% pe piața smartphone-urilor, iar eforturile sale de a recupera terenul pierdut i-au amenințat și poziția de lider în segmentul telefoanelor ieftine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Diverse : Noul Xbox va comunica cu tine verbal
Pagina a fost generata in 1.5312 secunde