Nu este sănătos să faci duș în fiecare zi! Află motivul

654
1
Nu este sănătos să faci duș în fiecare zi! Află motivul - 294720360sc1centertop00-1366665192.jpg
Nu este sănătos să faci duș în fiecare zi, afirmă un medic israelian. Măsura este necesară în toate, chiar și în probleme de igienă personală. Acest lucru se referă mai ales la folosirea de substanțe precum săpunul lichid, atenționează medici israelieni de la casa de asigurări de sănătate Clalit, una dintre cele mai mari din Israel, informează Itar-Tass. În opinia șefei secției din Haifa a Clalit, Rachel Luzzati, chiar și vara nu trebuie să faci duș mai des de două-trei ori pe săptămână. Luzzati nu recomandă mai ales spălarea în fiecare zi a părului. 


Într-un interviu acordat publicației Haaretz, medicul a declarat că standardele igienice adoptate în prezent în Occident, cum este și dușul zilnic, sunt dictate exclusiv de recomandări sociale, nu de cele care țin de igienă. 


Dimpotrivă, atenționează Rachel Luzzati, dușurile zilnice totale, mai ales cu utilizarea de săpunuri lichide, sunt mai degrabă periculoase pentru sănătate: este perturbat echilibrul acido-bazic al țesuturilor pielii, care se usucă, iar în același timp este distrus stratul natural de 'grăsime', care protejează pielea de bacterii și micoze, scrie Agerpres.


Comentează știrea

admirator
23 aprilie 2013
corect!

si spalatul prea des al parului are efecte negative...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.487 secunde