Număr record de turiști pe litoral

293

Articole de la același autor

România e în vacanță. Stațiunile de pe litoralul românesc au fost arhipline week-end-ul trecut. Turiștii au invadat stațiunile de vineri, când drumul către mare a fost foarte aglomerat. Potrivit statisticilor Inspectoratului de Poliție al județului Constanța, pe litoral s-au aflat mai bine de 200.000 de turiști. Week-end-ul care a trecut a fost cel mai aglomerat din acest sezon estival.
Cei mai mulți turiști au ales stațiunea Neptun. Vineri, acolo erau cazați peste 70.000 de turiști. Stațiunea Mamaia a fost aleasă de aproape 43.000 de turiști. La polul opus, se află Techirghiol, unde erau înregistrați 2.983 de turiști, și Constanța, cu 1.621 de turiști. Acestea sunt doar statisticile oficiale, pentru că în calcul nu intră cei care au venit la mare și au stat la particulari, la rude sau prieteni.
Aglomerația s-a văzut cel mai bine în trafic, pentru că turiștii au fost nevoiți să circule din nou cu viteza melcului, mai ales pe DN 39, care străbate stațiunile de la nord la sud. Pe această arteră, aglomerația s-a menținut până în zori, pentru că turiștii au continuat să migreze dintr-o stațiune în alta.
În stațiunile unde plaja este foarte îngustă, doar turiștii care s-au trezit dis-de-dimineață au găsit cu ușurință un loc pe nisip. În Costinești și în cele două Eforii, pe unele porțiuni de plajă șezlongurile erau așezate la distanță de câțiva centimetri.
Turiștii care nu au avut rezervare, au găsit cu greu un loc de cazare. În Costinești, spre exemplu, la pensiuni, dar și la particulari erau atârnate plăcuțe care anunțau că nu mai există locuri de cazare.
Prețurile au fost mai mari în week-end. O cameră dublă la un hotel de două stele a costat între 220 și 300 de lei. La trei stele, prețul ajunge la 350 – 380 de lei, iar pentru o cameră dublă la un hotel de patru stele plătești până la 900 de lei. La particulari și la căsuțe, poți închiria o cameră și cu 100 - 150 de lei de lei pe noapte. Prețurile nu vor scădea în această lună pentru că, spun reprezentanții Asociației pentru Promovarea Turismului LITORAL, aglomerația de pe litoral menține prețurile ridicate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9956 secunde