Numele de botez, ca… variantă ajutătoare!

78

Articole recomandate

Se întâmplă de multe ori ca părinților să nu le mai placă numele ales pentru copilul lor, cu care micuțul a fost deja înregistrat în certificatul de naștere. Cei aflați în asemenea situații mai au o șansă. Este vorba despre numele de botez, care nu trebuie să fie trecut neapărat în certificatul de naștere. Acesta poate fi ales până la momentul oficializării botezului, apoi preotul și nașii vor fi informați despre situație. Oricum, copilul va răspunde la numele pentru care vor opta părinții, iar mai târziu, va trebui învățat să facă față confuziilor dintre prenumele din certificatul de naștere și cel de botez.

Schimbarea legală. O altă soluție ar putea fi schimbarea legală a prenumelui. Pentru aceasta, se va depune o cerere la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei sau orașului de domiciliu. Se recomandă ca această schimbare să se facă la vârste foarte mici ale copilului, dar nu mai târziu de doi ani.

Alte soluții: Nume de alint. Având la bază, categoric, numele micuțului, încearcă diferite alternative care să sune cât mai pe placul tău. Va fi suficient să te joci cu literele și combinațiile din numele ales pentru a găsi varianta care să-ți placă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5972 secunde