O oră de echitație, o amintire de la mare

545
O oră de echitație, o amintire de la mare - hergheliamangalia-1312309219.jpg
Turiștii care s-au săturat să stea la soare, pot să se bucure de un spectacol deosebit creat de cai de rasă ai Hergheliei Mangalia, aflată la numai 500 m de malul vestic al Mării Negre.
Plasarea centrului de agrement și atracție turistică nu este întâmplă-toare, deoarece condițiile climatice favorizează creșterea armăsarilor pur sânge arab.
De asemenea, herghelia are în grijă semigrei si câțiva ponei.

Echitația, o sursă de relaxare
Echitația este o plăcere pe care herghelia o oferă vizitatorilor săi.
Aceștia pot alege între o plimbare de agrement călare sau cu trăsura de-a lungul Mării Negre.
De asemenea, în cadrul comple-xului de la Mangalia, vizitatorii pot să participe la exercițiile cailor de care se ocupă jockey ai hergheliei.
Antrenamentul de opt ore pe zi este compus din reprize de trap, galop, galop întins și plimbări ușoare.
Potrivit informaților de pe pagina oficială a Municipiului Mangalia, Hipodromul Mangalia, ce se întinde pe o suprafață de 19 hectare, este unicul din țară special conceput pentru cursele de galop.
Aici se desfășoară, pe timpul verii, în lunile iulie-septembrie, curse de cai la care participă herghelii și crescători particulari din toată țara.
Herghelia deține 348 de cai, pe care îi hrănește cu plante furajere. Un cal bine îngrijit poate ajunge, de obicei la 30 de ani de viață.
Potrivit site-ului Municipiului Mangalia "recordman" de vârstă de la Herghelia Mangalia a fost Nedjari, armăsarul Regelui Mihai, care a murit la vârsta de 34 de ani, în 1946.

Tarife și program
Potrivit informațiilor furnizate de directorul hergheliei, Constantin Ancuța, o oră de călărie pe armăsar pur sânge arab costă 80 de lei și 50 de lei pe ponei. Cei care vin pentru echitație nu plătesc vizita, care este în jur de zece lei pentru persoanele individuale și doi lei pentru elevi și studenți.
Programul de vizită este de la 8.00 la 16.30 și de la 15.00 la 18.00.

Directorul hergheliei, Constantin Ancuța recomandă vizitatorilor să se îmbrace cât mai lejer, cu un echipament sportiv. La vizită aceștia vor primi cască de protecție.
Alexandra COJOCARU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 August 2011
Stire din Diverse : PRO TV va concedia 10% din angajați
Pagina a fost generata in 1.5512 secunde