Obiceiuri de înfrumusețare care-ți fac mai mult rău decât bine

132
Obiceiuri de înfrumusețare  care-ți fac mai mult rău decât bine - obiceiuricarefacrau-1371571790.jpg

Articole recomandate

Din dorința de a arăta mereu bine, folosim zeci de produse cosmetice, avem adevărate ritualuri de înfrumusețare pe care le respectăm cu sfințenie, nu ne dăm înlături de la niciun procedeu cosmetic, indiferent cât de dureros este. Însă, uneori uităm că ce-i mult strică.

Cosmetice nepotrivite tenului tău. Cosmeticele nu trebuie cumpărate fără puțină documentare și, mai ales, fără să știi ce tip de ten ai și de ce produse ai nevoie. Așa că, ia la control etichetele produselor pe care le folosești și vezi ce ingrediente conțin. E posibil ca unele să nu-ți facă bine, ba chiar să-ți dăuneze.

Îți cureți fața prea des. Unele persoane au un obicei foarte prost de a se demachia de mai mult de două ori pe zi, în ideea că tenul lor trebuie curățat. Demachierea nu trebuie să se facă decât seara înainte de culcare și dimineața. Atât! Prin demachiere, eliminăm protecția naturală a pielii. Mai mult, glandele sebacee vor primi mesaj că nu există suficient sebum pe față și vor produce în exces hidratantul natural al pielii, ceea ce, în timp, va duce la un ten gras.

În aceeași categorie intră și spălatul pe față. Știai că dacă îți speli fața foarte des vei obține o piele uscată, mai ales dacă folosești de fiecare dată un produs pentru curățare? Îndepărtând bariera naturală creată de uleiurile secretate de pielea ta, vei favoriza formarea ridurilor.

Prea multe creme anti-îmbătrânire. Nicio femeie nu iubește ridurile. Cu toate ne dorim să găsim acea cremă minune care să întârzie cât mai mult apariția lor. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să exagerăm cu folosirea acestor creme, deoarece ne pot irita tenul. Folosește produse cât mai naturale, uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de argan) care nu agresează pielea.

Pulverizezi parfum în zona gâtului. Parfumul face parte din ritualul nostru zilnic de înfrumusețare. Însă, dacă ai probleme cu acneea și obișnuiești să te dai cu parfum în zona gâtului, atunci trebuie să renunți la acest obicei. Știai că parfumul sintetic poate să cauzeze și să agraveze acneea? Este recomandat să pulverizezi parfum pe încheietura mâinii și să o duci apoi la gât / decolteu.

Exfolierea repetată. Chiar dacă exfolierea e cheia către un ten luminos și catifelat, este bine să nu exagerezi. A-ți freca zilnic tenul cu tot felul de geluri abrazive în dorința de a îndepărta celulele moarte nu este cea mai bună soluție. Un astfel de procedeu crește secreția de sebum și îți irită tenul. Unde mai pui că celulele nu se pot regenera la nesfârșit. Așa că, e suficient să folosești un scrub fin o dată pe săptămână, sau chiar la două săptămâni, în funcție de nevoile tenului tău.

(Sursa: www.eva.ro) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7318 secunde