Obiceiuri zilnice care îți afectează pielea

114
Obiceiuri zilnice  care îți afectează pielea - pielefrumoasa-1369829810.jpg
Toată lumea își dorește un ten perfect, fără riduri și fără pete. Dar oare câtă atenție primește pielea comparativ cu podoaba capilară? Cert este că de multe ori suntem direct vinovați de aspectul neplă-cut al pielii, pentru că avem obi-ceiuri nesănătoase fără să conștien-tizăm acest lucru. Astfel, trebuie să iei măsuri din timp.

Îți atingi fața mereu. Un obicei banal, pe care îl facem de zeci de ori într-o zi. Atingerea feței cu mâinile murdare este ceva cotidian și, de cele mai multe ori, inconștient. Poți să faci un exercițiu: să încerci să numeri de câte ori îți atingi fața, cu mâinile nu tocmai curate, într-o anumită perioadă de timp.

Folosești produse inadecvate pentru tipul tău de tău. În zilele noastre, oferta de produse cosmetice este atât de bogată, că nu mai știi ce să folosești. Atrase de reclame, dar și de promisiunea că tenul va arăta perfect, uităm că tenul nostru are nevoie doar de anumite produse. Așa că, dacă vrem să ne bucurăm de proprietățile produselor cosmetice, este foarte important să le folosim pe acelea destinate tipului nostru de ten.

Telefonul mobil, cel mai bun prieten. Mobi-lul a ajuns să stea lipit de fața noastră mai toată ziua. Însă, de fiecare dată când vorbești la telefon, și implicit îți atingi fața cu el, toți microbii ajung pe pielea ta. Nu uita că pe telefonul tău mobil sunt foarte mulți microbi!

Îți plac băile fierbinți. Este adevărat, nimic nu se compară cu o baie fierbinte după o zi lungă și obositoare. Însă, știai că apa fierbinte îndepărtează stratul de sebum de la suprafața pielii și o usucă excesiv? Iar o piele uscată este o piele predispusă ridării.

Folosești pensule de machiaj murdare. De fiecare dată când te machiezi cu pensulele tale, pe ele rămân urmele de machiaj, sebum și praf. Așa că, să nu te miri că ustensilele tale de înfrumusețare devin adevărate case pentru bacterii. Nu uita să ți le speli la două-trei săptămâni cu șampon sau cu săpun, dacă nu vrei să-ți transferi toți microbii pe față.

Folosești produse expirate. Îți plac fardurile, rujurile și toate cosmeticele care te ajută să arăți mai bine. Dar știai că și ele au un termen de garanție și că, de cele mai multe ori, le folosim și după ce au expirat? Mai multă atenție nu ar strica!

(Sursa: www.eva.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Monden : Obsesia  Ioanei Ginghină
Pagina a fost generata in 0.3144 secunde