Olimpicii la limba turcă se mută la Predeal

598
44 de elevi din clasele a VII-a - a XII-a s-au calificat pentru faza națională a Olimpiadei de limbă turcă. Pentru prima dată, competiția, programată pentru intervalul 14 - 18 aprilie, se va desfășura anul acesta la Predeal și este organizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în colaborare cu uniunile turcă și tătară, Ambasada Turciei la București și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci.
Tot în premieră, din cei șase ocupanți ai locului I, patru vor putea fi înscriși la Olimpiada internațională de limbă turcă, organizată la Ankara pentru etnicii turci din afara granițelor țării, care studiază limba turcă drept limbă maternă. Astfel că, după deliberare, din cei șase finaliști, comisia va mai proceda la o selecție, astfel încât să rămână doar patru pentru competiția din capitala turcă.
Potrivit inspectorului de limba turcă din minister, Vildan Bormambet, premii-le vor fi și ele consistente anul acesta. Printre altele, finaliștii vor beneficia de excursii în Turcia, dar și în Spania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9026 secunde