Operă de artă de nerecunoscut după o restaurare marcată de amatorism

415
Operă de artă de nerecunoscut după o restaurare marcată de amatorism - 1-1592932112.jpg

Articole recomandate

Un colecționar de artă din Spania s-a declarat șocat după ce una dintre picturile sale, realizată de artistul baroc Bartolome Esteban Murillo, a fost distrusă în urma unei restaurări ce a fost marcată de amatorism, conform Digi24.


Colecționarul, care locuiește în Valencia, a plătit 1.200 de euro pentru ca opera de artă să fie curățată de un restaurator de mobilier. Dar, în pofida a două tentative de restaurare, pictura "Imaculata Concepție" a devenit de nerecunoscut. Incidentul a atras comparații cu alte operațiuni de "restaurare" care au avut loc în ultimii ani în Spania.


În 2012, o pensionară spaniolă a încercat să restaureze o celebră frescă a lui Iisus Hristos din biserica unei localități aflate în apropiere de Zaragoza. Însă eforturile sale artistice au făcut ca acea frescă să ajungă apoi să fie denumită "Maimuța Hristos".


În 2019, o statuie din secolul al XVI-lea care îl reprezintă pe Sfântul Gheorghe și se află într-0 biserică din Navarra a atras la rândul ei atenția opiniei publice după o restaurare eșuată, iar noul ei aspect i-a făcut pe anumiți oameni să o asemene cu o jucărie din seria "Playmobile".


În Spania nu există în prezent nicio lege care să îi împiedice pe cetățenii acestei țări să restaureze opere de artă, chiar dacă ei întreprind astfel de demersuri fără să dețină calitățile necesare.


Reprezentanții Asociației profesioniste de restauratori și conservatori (ACRE) din Spania au condamnat, într-un comunicat, absența unor protecții legislative din acest punct de vedere și au spus că recentul incident reprezintă "un act de vandalism".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9749 secunde