Părinții români nu controlează paginile de internet accesate de copii

197
Părinții români nu controlează paginile de internet accesate de copii - 2a2298f4f0e27dffe3429c692b6a79ac.jpg
Părinții români nu au realizat încă pericolul accesului liber la internet pentru copiii lor. Potrivit unui studiu recent, România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul părinților care utilizează instrumentele de control parental sau alte mijloace de blocare sau filtrare a unor site-uri de internet.
Procentul adulților care iau astfel de măsuri este de numai 9%, față de 54% în Marea Britanie, se arată în cercetarea EUKidsOnline, publicată zilele trecute de Comisia Europeană.
Studiul mai arată că, în vreme ce majoritatea programelor informatice testate (84%) le permit părinților să blocheze accesul la anumite site-uri de pe internet, ele sunt mai puțin eficiente în ceea ce privește filtrarea așa-numitului "conținut web 2.0". Aici se încadrează site-urile rețelelor de socializare și blog-urile.
Sondajul EUKidsOnline a fost realizat în perioada aprilie-august 2010 în 25 de țări, iar la el au participat peste 25.000 de copii împreună cu unul dintre părinți. Studiul face parte din proiectul EUKidsOnline II, finanțat prin programul Safer Internet și coordonat de London School of Economics and Political Science.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Tusea, combătută cu infuzii de plante
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Oslo, orașul milenar al Europei
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Machu Picchu, o nouă minune a lumii
Pagina a fost generata in 1.6253 secunde